Bestellen

BEZORGEN

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Wij begrijpen dat je niet kunt wachten om te genieten van je bestelling. Wij streven er naar om jou bestelling binnen 5 – 10 werkdagen te verzenden. Je ontvangt een orderbevestiging per email als je bestelling is gelukt. Hierna zul je een verzendbevestiging met track & trace code ontvangen waarmee je jouw bestelling kunt volgen.

Wat zijn de verzendkosten?
Bij een bestelling boven de €500 betaal je geen verzendkosten. Plaats je een bestelling onder de €500 komt er €14,95 bij voor de verzendkosten.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?
Ja, u kiest voor ‘zelf afhalen’ in de winkelwagen. Wij zijn gevestigd in Valkenswaard en geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 16:00. Maak altijd eerst een afspraak voordat je langskomt om je bestelling op te halen.

 

BETAALMETHODES

Welke opties bieden wij?
De betaling willen we zo makkelijk mogelijk voor je maken. Daarom bieden we je verschillende manieren aan om je Laui lounge bestelling af te rekenen.

Betaalwijze
Kosten
iDeal
Gratis
MasterCard
Gratis
VISA
Gratis
Klarna
Gratis
Vooruitbetaling per bank
Gratis

 

RUILEN & RETOURNEREN
Hoe kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?
Heb je je bedacht en wil je je product graag retourneren? Dit kan binnen 14 dagen na het ontvangen van je bestelling, mits ongebruikt en indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking. De kosten voor de retourzending komen voor eigen rekening. 

Stuur een mailtje naar info@lauilounge.com met hierin je order nummer en geef aan welk(e) product(en) je wilt retourneren. Wij helpen je dan graag persoonlijk verder. Je ordernummer kun je vinden op factuur of in de bevestigingsmail.

Tips:

Vraag altijd om een verzendbewijs van jouw retour bij postNL
Maak de originele verpakking zorgvuldig open, zodat je deze weer kunt gebruiken om de bestelling eventueel terug te sturen.
Bestaat je bestelling uit meerdere Laui’s? Pak er dan eerst één uit en bekijk of deze geheel naar wens is mbt kleur, stof en comfort. 

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug?
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, exclusief eventuele retourkosten, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Wat is uitgesloten van garantie?
Je hebt geen garantie op slijtage door gebruik.

 

PRODUCTEN
Wat voor vulling hebben de Laui producten?
Al onze producten zijn gevuld met gerecyclede EPS-korrels (polystyreen).

Kan ik extra korrels bijbestellen?
Jazeker. Stuur een mailtje naar info@lauilounge.com

Zijn de producten naast de huidige collecties in meer kleuren verkrijgbaar?
Jazeker, het is mogelijk om op aanvraag een product in een kleur te bestellen die niet binnen de collecties valt. Hier vragen wij een meerprijs van €50 euro voor. Mail naar info@lauiounge.com voor de mogelijkheden.

 

GEBRUIK & REINIGING
Kan mijn Laui product in de wasmachine?
Nee dit kan niet.

Reinigen met een vochtige zeepdoek en goed afspoelen met schoon water. Voor zware vervuiling kan een zachte borstel worden gebruikt. In gevallen waar ontsmetting nodig is, kan het vinyl worden gereinigd met een oplossing van ontsmettingsmiddelen.
Gebruik geen oplosmiddelen, bleekmiddelen, synthetische wasmiddelen, waspoets of oorsolinesprays.

Zijn Laui producten ook geschikt voor buiten?
Dit verschilt per product. Onze outdoor collecties zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

 

KLANTENSERVICE LAUI LOUNGE

Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op.

E-mail: info@lauilounge.com

Telefoon: 040 – 711 38 38